hos morfar

god natt alla små barn! eller det blir väl godmorgon alla som läser detta inlägg eftersom det är en ny dag.
vi är hos morfar och ska snart går och lägga oss. lillebror och jag ska bara kolla klart på filmen som vi inte hann kolla klart på på vägen hit. big momma's hus! den är braa. lillebror och jag har ett eget rum som vi ska sova i så då kan vi nog kolla på big momma's hus 2 sen också. hahaha. ja men vi höres väldå hej

fredag

nu har jag suttit här i exakt 1tim och 20min. det är bara 3tim och 30min kvar tills vi ska åka till morfar.
jag är grymt trött och har mycket att göra. ducha, ta fram kläder tills idag, packa, sminka, fixa håret, ladda in musik i mp3n, ladda över bilder till datan ifrån kameran och lite annat smått och gott.
det kanske inte låter mycket med det kommer ta dit. ialla fall för mig!
jag måste ju tänka på vad jag vill ha på mig och om det är skönt att sitta med det i en bil i ett par timmar. sen måste jag packa för morgon dagen och söndagen. då måste jag tänka på vad jag vill ha på mig och vad jag tror att jag kommer vara på för humör, vad vi ska göra, tänk om det regnar m.m
vi får väl se hur det går, men det är nog bäst att jag börjar sätta igång med allt. vi hörs om någon dag!

härlig dag!

klockan är över tolv och jag hade lovat mig själv att jag inte skulle vara vaken så länge idag. för jag vet att jag kommer sova grymt gott inatt eftersom jag har varit ute väldigt mycket idag och då sover jag extra skönt.

jag var ute med lillebror och var vid sjön på dagen. fotade lite och så.
halv6 mötte jag olsson istan och vi gick och köpte glass på det nya stället. åt upp den. gick till konsum för att köpa godis och dricka. efter det gick vi till kalhyttan för att kolla på match. vi skulle kolla på hammarn. det visade sig att killarna i min förra klass också spelade match, så vi småsprang litegrann mellan dom två matcherna eftersom dom var samtidigt. sen gick vi enda hem till olsson där pappa hämtade mig efter att ha fått motorstopp på vägen in till stan.

nu har jag skrivit hur dagen har varit så nu ska jag gå och lägga mig. ska vara uppvilad tills i morgon då vi åker till morfar. fast vi åker inte förs efter 5. jag berättar mer i morgon. HEJS!

onsdag



idag var jag i lersjöfors med hammar. det var lika skoj som alltid. på väg hem på bussen så hade vi en mycket "trevlig" pratstund med lasse sorvari ( stavning). hemskt! jag kom hem så var det bara att ta mat och sätta sig och kolla på fotboll. det gjorde mig faktiskt inge att tyskland gick vidare för jag tycker att de har varit bra. fast det hade ju varit lite roligt om turkiet gick vidare eftersom dom var riktigt bra idag. men som sakt det spelade ingen roll. jag hoppas verkligen att ryssland vinner sen mot spanien. om jag ska vara ärlig så hoppas jag att dom vinner hela skiten.

bakom mig så sitter min lillebror. han har fått sitt bredbandsmodem idag till sin dator och han är lycklig över den.

tisdag



just nu blev jag riktigt glad. jag har fått veta att håkanhellström ska vara med på skansen idag!!! hur underbart är inte det?! håller på att jobba med mig olsson till biosalongen där dom har fixat så man kan sitta där inne och kolla på skansen.  önska mig lycka till!

måndag

okej. idag var jag med olsson och det var väldigt länge sen sist.
jag hade lika roligt som alltid med henne. jag har verkligen saknat dig!

finns inte så mycket mer att säga nu än godnatt! jag är trött.

lördag

det är pause mellan holland - ryssland så jag passar på att sitta här.
vi har möblerat om här hemma. vi var bytt plats på tvrummet och kontorrummet. vardagsrummet har det också hänt en sak med. den har fått en tv.
igår på midsommar hos gammelmormor var det verkligen jätte roligt. vi spelade massa spel och grillade och hade det trevligt. det var verkligen lyckat.
idag så fyller farbror kurt år också. grattis till han!
nej nu ska jag gå och heja på holland och vänta på att pappa kommer hem ifrån fisket. sen så ska jag förhandla lite med han om en systemkamera till arvika som är om mindre än två veckor. vi ses

slappardag med regn



jag känner mig för väl. jag trodde faktiskt att sverige skulle förlora mot ryssland igår, men jag hoppades verkligen att det inte skulle göra det. jag trodde också att elmander skulle göra mål och det gjorde han. målet gilldes ju inte men det är ju en annan femma.
idag är det min första slappardag sen vi slutade skolan. okej dom andra dagarna har inte varit jobbiga men jag har alltid haft något att göra så nu tänkte jag att jag skulle ta det lungt dag, bara liksom vara och ladda batterierna tills i morgon. det är midsommarafton imorgon och då ska vi till gammelmormor! jag längtar verkligen. jätte mycket faktiskt. jag har verkligen saknat den tiden då vi var där och alla mormors syskon kom med deras barn och vi hade tävlingar och dansade runt midsommarstången. det är så jag minns midsommar och iår så får jag uppleva det igen :D

tillbaka till min slappar dag. jag har bara stuttit här hela dagen utan att vli störd av lillebror. han har haft fullt upp med sin dator. jag hade bokat in slappardagen rätt så bra också eftersom det regnar! jag märkte det förut när jag tog cykeln för att åka och hämtade posten.

hejasverige!



idag var vi i karlstad en snabbis för lillebror skulle köpa en dator. jag passade på att äntligen köpa en sverige tröja som jag hade tänkt att ha på mig ikväll. sverige spelar ju och denna gång ska vi vara hos nille igen. vi hade tänkt att vara hos katrin men deras tv blev paj. det har varit en sånn toppen dag hela dagen så jag hoppas verkligen att vi vinner ikväll och jag hoppas även denna gång att elmander gör mål (a)

tisdag

så var min dag.
hammarn och jag åkte till lersjöfors.
vi satt och väntade i 4tim innan det kom någon.
de kom tillslut och då hängde vi med dom.
vi åkte tillbaka till stan och gick till konsum för att köpa godis.
vi satt oss vi nisse typ och jag såg något som simma och som såg ut som en hund.
det var en bäver.
vi jagade bäver-charlie som den fick heta genom halva stan.
på vägen hem glömde hammarns pappa lämna av mig så vi åkte förbi mitt hus en bit.
jag skulle låsa upp dörren och nyckeln fastnade och det gick inte att få ut den.
så den sitter fast där nu.


sommarloooov

okej idag var det första dagen på sommarlovet kan man säga. jag skulle egentligen sommarjobbat men jag fick/har/får så mycket pengar så jag kommer klara mig fint under sommaren så jag struntade i att städa på ferlinskolan.

jag var i karlstad idag också, tandläkaren! vi satt och väntade i 20min tills hon kom och sen var det bara att öppna munnen och sen fick man gå. jag hatar när då är så. jag tycker att det ska vara som det är på McDonald's att om man inte fått sin mat efter 5min så får man maten gratis eller en extra burgare, fast nu får man en gratis tandborste eller dandkräm! mamma och pappa skrattade när jag sa idén men jag tycker fortfarande att det är en bra idé.
fynd gjorde jag i karlstad också. köpte 4 saker för 99 kr/st + en för 100 prick. den dyraste saken jag köpte kostade 179 kr och det är värligt bra för att vara mig nu när det finns så mycket jeans rea. fast jag hade ju hittat ett par fina jeans men vi var tvungna att åka så jag visar dom för pappa nästa gång istället!

mycket mycket skratt!

somsakt igår var den värsta dagen jag någonsin varit med om men på kvällen blev det lite bättre. vi i klassen hade bestämmt att vi skulle vara i sommaro och hänga med klassen. problemet var att det var inte alls mycket folk där och att det regnade som aldrig förr. vi ( 9 tjejer som hängde ihop hela kvällen) fixade skjuts till åsen och satt under tak där och hade det trevligt. det slutade att regna och olsson och elin kom och vi drog till fille som hade fest. efter ett tag tröttnade jag och drog med mig hälften av tejerna och gick ut. två sekunder senare var det slagsmål med mycket blod och de andra tejerna kom lite rädda småspringnas ut därifrån. vi gick sedan ner till stan när vi såg att ambulansen och polisen kom till fille.  vi hängde en stund på stan och sedan gick en del av tejerna till johan på fest och ringde sedan till oss och sa att vi skulle komma. vi satt hos johan och hade det trevligt sen drog alla ner på stan för att kolla om det var nått skoj där. det var inte så mycket intresant där så det blev att gå hem till johan igen.
jag minns inte så mycket av vad vi gjorde där eller när vi gick till stan igen ifrån johan men sammalagt så var vi hos johan 3 gånger och på stan typ 4 gånger  och den fjärde gånger var det inte så roligt för det kom en massa studenter ner på stan som man inte kände så nille lisa och jag som vad kvar av tejerna ( de andra hade gått hem under kvällen någongång ) gick hem till nille där pappa hämtade mig. kvällen blev väligt lyckad!

idag vaknade jag 13,27
. åt, duschade och kollade på min mobil. jag hade fått ett sms av nille att de skulle komma halv 6 till mig. nille, hennes kusin, lisa, garson, katti och jag skulle kolla på sverige - spanien hemma hos mig. Ryktet hade tydligen spritt sig och garson ringde och frågade om oscar och karlsson fick hänga med och visst tänkte jag, roligt att med fler klasskompisar till. en stund senare fick jag sms av simon (klasskamrat)och frågade om han och linn ( hans tjej ) fick komma. det är bara ni kommer sa ja. 17,00 ringer det i min mobil. det var gurra ( en till klasskamrat ) som frågade om det var fotboll hemma hos mig ikväll och undrade om han fick komma. det är bara du kommer sa ja.
kvällen var väldigt rolig men mycket godis, chips och dricka. roligaste av allt var nog när spanien gjorde det sista målet och gurra och karlsson fick reda på att det var spanien sverige mötte, inte tyskland.

9e

jag vet inte hur jag ska börja. jag finner inga ord. bara tanken på att det aldrig kommer vara vi igen gör att jag börjar grina igen. oja igen! jag satt och små grina hela tiden i kyrkan, men bara små grina.
det kom lite tårar bara för att jag såg de andra tjejerna i min klass grina men jag kände ingenting när det kom tårar. allt var så himla overkligt. så vet det våran tur att gå upp och ställa oss längst fram i kyrkan för att få betygen.
det fortsatte att komma lite småtårar utan känsla, men när jag hade fått betygen och kramat våra mentorer kom det riktiga tårar men känsla. jag vaknade till och förstog att det var ingen dröm det händer på riktigt.
vi gick till våra platser och sen sjängs det en sång till och sen fick vi gå ut och jag hade grinat som aldrig förr hela tiden. det gick liksom inte att stoppa, det bara fortsarre att komma med tanken på att det aldrig kommer vara vi igen.

jag kommer sakna er i 9e !

två bilder




två bilder på mig ifrån balen i måndags. finns mer på min bilddagbok. nu ska jag åka och kolla på studenternas bal.
mamma har sytt en av klänningarna. berättar nog mer sen när jag kommer hem om inte lillebror ska ha datorn.

måndag



10,10 slutade jag idag
. egentligen så var det lite onödigt att gå till skolan idag men vi hade so-prov så man var väl lite tvungen. gött att få det gjort liksom. nu sitter jag här och funderar på hur jag ska göra min klass bild. jag hade tänkt att ta en bild när jag står och håller i skolkatalogen när vi gick i tvåan för det var då vi slogs ihop till den klassen vi är idag. fast det har ju kommit två nya, en i 6an och en i 7an men  dom får vi plusa in någonstans. fast jag kan ju också hålla i ramen ifrån klassfotot iår, nej vi får se.
idag är det bal också. eller avslutningsfest som vi måste säga. alla eller dom flesta tjejerna ska ha klackskor, balklänning ( som många har sytt själv ) och håret fint uppsatt. sen kommer jag med raka motsatsen. jag ska fixa håret själv, det ska bli som på bilden hade jag tänkt, och inga klackskor. för det första så kan jag inte gå i sånna. för det andra så är det heller inte min stil.  min klänning kommer inte heller vara som dom andra. kan inte säga nu hur den ser ut men kan säga att jag hade tänk att ha den på midsommar, så det är en klänning som man kan använda till vardag också. jag är faktiskt rätt så nöjd med den. mamma har sytt den. hon är bra!

kan berätta lite om fredagen också. den blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig men om man tänker efter så blev den rätt så bra iaf. erica kom en liten sväng på fredagen och på söndan (hon var med och lämnade och hämtade hennes lillebror här ) så jag hann att snacka lite med henne också. det var bra för jag har saknat henne skitmycket.
dagen därpå, alltså på lördagen, började fotbolls-em. det gillar vi. och imorgon smäller det. ska sitta fastklistrad framför teven. synd bara att jag inte har en sverige-tröja. det skulle sitta fint.

fredag 6 juni - sveriges nationaldag!

och jag har fullt upp hela dagen. har nyss varit uppe i stugan och fixat med utemöblerna och grillen. vi ska grilla ikväll, tjejerna och jag. det ska bli skoj. senare på kvällen vid ungefär halv 7 eller nått ska vi in till stan för johanna ska vara med och hjälpa till när folk springer som stadsloppet. efter det ska vi nog hem till angelica en sväng och sen ner på stan igen. det är dans på torget! när det är dans på torget är det ofta värligt mycket folk. gammlingarna dansar, de vuxna sitter i öltältet och ungdomarna/ tonåringarna eller vad man ska säga hänger på stan utanför allt. man träffar många kompisar och man skrattar och har skoj så jag hoppas att det kommer bli en bra dag!

filipstad kan faktiskt vara rätt så bra ibland. vi har sveriges största marken och när det är filibjurveckan så händer det saker på stan i en hel veckan. + att på onsdagar på filibjurveckan är det dans på torget. då är det precis samma sak som idag. filipstad har även en rolig nationaldag. det händer saker hela dagen! jag giller mest ner klockan är 10,00 för då är det promenaden till torget. man börjar vid busstationen och går i en enda stor parad till torget. vi busstationen får man en ballong som är gul eller blå. när man är framme vid torget ränkar men ner och sen så släpper alla ballongerna ( som det är helium i ) och himlen förvandlas till en enda blå gul ballong himel. det är faktiskt skit roligt att se.

nog talat om det. min lillebror ringde nyss och han vill ha hjälp. han är ute på gården och har fastnat i en solstol. jag får väl gå ut och hjälpa han. det är väl sånnt en storasyster är till för!

torsdag

min braiga anledning till att jag inte skrivit på länge är att jag har soprov på måndag. ska kunne 101 länder ivärlden var det ligger osv. + att det är så otroligt varmt ute så jag orkar inte sitta inne vid datorn.
btw alla gotlands bilder finns på min bilddagbok nu. så kolla gärna!

ni finns det inte så mycket mer att säga än att imorgon så får jag kanske träffa erica en stund + att olsson, elin, katti, garson och jag ska grilla innan vi drar in till stan på kvällen för att kolla läget på stan. det är ju dans och så ^^

tisdag

nu finns alla bilder på min bilddagbok!
ska gå ut och lägga mig i solen ett tag. hejs

fixar

klockan är mycket. jag sitter uppe. det är skolan i morgon.

det är ungefär det jag sitter och tänker på just nu. och att min "nya stil" på min blogg inte riktigt blev bra. jag hittade inte där man tar bort den lila färgen till röd. sen ville jag också ändra bild men det har jag inte en aning om hur man gör. samtidigt som jag skriver detta inlägg så laddas det upp en bild på min bilddagbok. har ni inge för er så kan vi väl kolla in. jag har absolut inte hunnit att ladda upp alla bilder men några iaf på som jag tog på måndagen,
så det kommer att komma mer under morgondagen.  jag återkommer när alla bilder finns på bilddagboken.
godnatt så länge

ps. jag skriver nog mer i morgon om hur helgen min har varit,. tack och hej!


RSS 2.0