PUTTE I PARKEN

det är ikväll allt börjar,
det är ikväll det är festivaldax igen,
det är ikväll vi hoppar och dansar,
det är ikväll olsson och jag är kung i baren för en kväll!

en slickepinne

jag har haft mig en liten upplevelse idag!
det tog mig 30min att få bort plasten ifrån en klubba som jag var riktigt sugen på.
pimpimgodiset har nu gjort en klubba och eftersom jag älskar pimpim godiset så fick jag offra den halvtimmen till att få bort pappret.
jag kan berätta att klubban var väldigt god men den är nog ingenting för småbarn eftersom jag fick ta hjälp av en skruv, sax, tänder och fingrar för att få bort plasten

annars så har jag bara suttit och lyssnat på håkan hellström hela dagen.
ska nog byta till magnus uggla nu, uppvärming inför morgondagen

HEJDÅ

nu ska vi se

vi får se om det blir båt med hammarn. om hon kommer hit. hon har ju träning. kanske ska åka och kolla om joakim är kvar i stugan eller om han fick åka med till karlstad efter att ha slagit jonathan så han började grina och sprang ut i skogen. det kan ju hända att jag slänger mig på en filt i gräset och solar lite som är så jobbigt.
vi får helt enkelt se

en snabbis

min bra anledning till varför jag inte skrivit på ett par 100timmar är för att det är jätte varmt och jag är jätte trött.men bara för att jag känner mig lite snäll så tar jag en snabbrepris genom dagarna jag missat.

fredag; shopping så det visslade om det sen på kvällen grönan
lördag; shopping och sen bestämde vi oss för att åka hem.
söndag; var ute på sjön med båten typ hela dagen 
måndag; hammarn& jag i lesjöfors. sen hjälpte joakim att måla om på ett hus.
tisdag (det jag ska göra efter min sömn); åka båt med hammarn

nu berättade jag till och med vad jag ska göra senare idag.
kanske för att jag är översnäll. kanske för att jag är övertrött.
jag säger väl godnatt så får vi se hur mitt humör är imorgon

hej hopp gummi snopp

nu tar jag mig en tur till huvudstaden och shoppar loss efter att ha haft en kul dag på stan igår.


min onsdag

hej!

jag är jätteblöt i håret, har inge smink och väntar på att hammarn ska komma.
vi ska senare in och hämta sarah med det nya svarta håret.
jag bjuder dom på mat här hemma sen och senare drar vi till ols på färre.
när vi alla som är där mår bra drar vi till stan och hänger som aldrig förr

tisdag

jag träffade sebastian krantz idag på stan och alla andra popkorn människor med hammarn elin och ols och lite senare nille garson och katti.
ols elin och nille gick hem så vi andra gick och vattnade garsons brors blommor.
tillbaka till stan igen och där spelade Shiloh. dom var wow

godnatt


inga chokladkulor?

vi kollade på den så kallade minicirkusen förut idag. problemet var att vi inte såg nått för det var så mycket folk och att endel djur ville inte vara med. dom hade tydligen bestämt sig för att sitta helt still istället.
vi gick och köpte glass istället. jag hade bestämmt mig för det vanliga. två choklad kulor i bägare. det finns inte sa elin. vadå inte finns det har ju alltid funnits?! jomenvist då hade nån lustigkurre bestämst sig för att nej chokladkulor behöver vi inte mer, fast det är nathalie tranbergs absoluta favorit glass i hela världen. vi byter ut dom mot marsipan choklad istället. jag blev lite små sur och beställde daim och saltlakris istället.

vi hängde på stan ett tag. elin åkte hem men hammarn och jag stannade kvar. efter en stund åkte vi hem och sen kom hammarn hit efter ett tag. vi skulle åkt in till stan men det började jätte regna , blixtra och åska. så vi bestämde oss för att sitta framför datorn här istället.  hammarn åkte senare hem och jag gick upp till joakim och jonathan ( våra tremäningar ).
dom har en sommarstuga nära oss och är alltid här i 3 veckor på sommarlovet.
jonathan som är lika gammal som lillebror får ofta galna idéer medans jag brukar hänga med joakim som är ett år äldre än mig.

det blir nog att gå till joakim en sväng i morgon innan jag ska till stan och kolla på Sebastian Krantz som kommer till filipstad. det blir nog skoj!

minicirkus och trosor

väntar på att hammarn ska höra av sig när dom är på väg. vi ska hämta elin också. vi ska in till stan och kolla på boris mincirkus. ni vet hon som var med i hundrahöjdare. kan blir lite småroligt att se :)

eftersom jag inte har så mycket mer att berätta just nu så kan jag passa på och berätta om min förtidiga födelsedagspresent som jag fick av morster linda och kelly i onsdags.
innan jag öppnade paketet så sa linda att det är direkt ifrån new york in the store. hon har nämligen varit i new york för inte så länge sen och har alltså gått in i affären och köpt det till mig. det var två trosor och ett läppglas ifrån självaste victoria secret. hur coolt är inte det?! jag blev alldeles mega glad eftersom jag har varit inne på deras hemsida och tänkt att beställa nått, men har inte gjort det eftersom det är så himla dyrt. och nu helt plötsligt så har jag nått därifrån.
 tack för presenten linda!

utekväll

filipstad, lesjöfors, tillbaka till filipstad, nykroppa och till filipstad igen

det var ungefär så min dag såg ut igår.
på dagen vid 1 åkte jag till olsson. vi gick till elin vid 4. hammarn kom och hämtade oss vid halv7. sen åkte vi till ica och köpte godis. efter det bar det iväg till lesjöfors på fest! när vi kommer till lesjö gick vi till norlingen och var där till efter 9 och sen till folkets hus där det var fest för jim som fyllde 18. vi var där en stund men det blev inge häng så vi bestämde oss för att dra till nykroppa istället där det var nykroppanatta. nykroppa firade nämligen 80år. vi gick ut och väntade och då helt plötsligt blir det lite häng. vi pratade med folket där och senare kom mona ( elins mamma) kom och hämta oss. vi åkte förs hem till elin för att fixa oss lite. och senare bar det av till nykroppa. vi gick av vid skolan där vi såg att var folk och gick och snackade med dom. senare var vi inne i parken efter att hängt utanför ett tag och träffat folk. vi gick ut igen och snackade med folk och sen så blev det lite dött med folk så vi bestämde att vi skulle hem. jag ringde till mamma så hon kom och hämtade oss.

idag: vaknade av att min telefon ringde vid 12,45. det var lillebror som ville säga att han var hemme nu efter att ha varit hos mormor hela helgen. jag som sov över hos olsson fick liv i  henne och sen fixade vi oss för att dra ner på stan. det var hjulhälga. den jätte regnade så vi gick hem till henne igen och kollade på film. pappa kom och hämtade mig när filmen var slut och nu sitter jag här av alla ställen i huset.

det är snart

om exakt två veckor spelar håkan hellström på putte i parken i karlskoga
om exakt två veckor är jag på putte i parken med min kära vän Ols
om exakt två veckor hoppas jag att jag kan få träffa bedda när håkan spelar så vi kan skrika och sjunga till våran man tillsammans
om exakt två veckor är jag den lyckligaste tjejen i världen igen!


så blir det

så här blir min dag

lillebror och jag är hemma själv
vi ska senare fixa oss när mamma och pappa kommer hem
vi är alla fixade då åker vi till stan för att hämta olsson
vi har hämtat olsson då åker vi till mormor
vi är hos mormor och lekar med kellan
morbror kommer till mormor också och då snackar vi med han
vi börjar grilla och äter gott
och till sist men inte minst så kommer vi alla att ha det treevligt!

ojoj så det kan gå.

igår natt flyttade jag till en ny stad. långt ifrån filipstad. jag skulle börja på gymnasiet där. jag fick 2 nya bästa vänner på den skolan. den ena var blond och den andra brunett. vi var hemma hos den brunhåriga tjejen och fixade oss. för engångs skull var jag klar först men vi kunde inte gå för vi skulle vänta på två killar som skulle komma till hennes lägenhet. killarna var den blondinens kusin och hans kompis. kusinen var även tillsammans med brunetten. dom kom och vi gick ner till stan för det skulle vara häng där. på stan skulle vi träffa blondinens kille och det gjorde vi. vi alla dansade till bandet som spelade. sen var det efterfest hos blondinen. alla gick dit även en massa folk som var på stan. på vägen till blondinen gick kärleksparen hand i hand och var lite fulla av sig. jag fick gå brevid kompisen, men vi sa ingenting till varandra. väl framme dra blondinen ut mig på balkongen och frågar om jag såg hur mycket kompisen tittade på mig. jag fattade ingenting så hon förklarade att han hade tittat på mig när dom kom till brunetten, när vi gick ner till stan, när vi var på stan och på vägen hem. jag tittade in igenom fönstret och där satt han en bit bort ifrån fönstret i en soffa och smygtittade ut igenom fönstret på mig. blondinen frågade vad jag tyckte om han och jag sa att han var okej, fast jag egentligen tyckte att han var skit snygg. han hade en såndär håkan hellström stil. en såndära stil som dickan har i tjenare kungen. en sån dära stil som jag hade. en såndära stil som jag älskar! vi gick tillbaka in till allt folk som drack. blondinen berättade för brunetten att jag tyckte kompisen var snygg. inte okej som jag sa till henne utan snygg. de båda fulla som de var ställte på mig hela tiden att jag skulle gå fram till han och prata med han. jag sa nej hela tiden och blev trött på dom så jag gick ut för att ta luft. jag satte mig på trappan och efter ett tag kom kompisen ut till mig. han satte sig brevid mig och frågade om jag ville smaka på hans öl som han hade med sig. nejtack sa jag och berättade att jag inte dricker. det brukar inte jag heller göra sa han. det bukar bara bli en öl lite då och då eftersom jag brukar få ta han om min kompis. jag sa att det brukar vara samma här. vi snackade mer och mer och det slutade med att vi blev bra kompisar och började va efter skolan eller nångång på helgen. jag åkte tillbaka till filipstad när det var marken och dumt nog blev jag tillsammans med mitt ex då. på lördag dag ser jag blondinen. hon kommer mot mig och jag var jätte glad att se henne eftersom hon hade åkt så lång, men hon var inte lika glad att se mig. hon frågade om jag hade pratat med han. kompisen alltså. nej sa jag, hurså? hon berättade att han hade åkt hit till filipstad för att träffa mig. han var tvungen att berätta en sak, men sen såg han mig och min "nya" kille strula och sen gick han sin väg och hon visste inte vart han var. unda vad han ville sa jag. han ville berätta att han hade känslor för dig sa blondinen.  jag gå till min kille och förklarar att det är slut och hjälper till att leta. jag hittar han tillslut och sätter mig brevid han. vi snackar en massor och jag förklarade att jag har gjort slut med min kille och vi blir senare tillsammans.

jag fick aldrig en bild på hur hans ansikte såg ut eller vad han hette. men jag vet att han finns  där ute någonstans i vilda världen och en vacker dag hittar jag han.

jag vill passa på att tacka tjenare kungen filmen som jag såg igår för lite inspiration till min drömmen om min drömprins, tack!

jag blir så trött

jag blir så trött på mig själv. jag har gjort om min blogg. igen! den förra var fin och så. jag hade t.om gjort en bild som jag skulle ha till den.istället för blommorn. men det var inte jag helt enkelt. jag är inte den som gillar rosa eller mycket vitt. jag gillar är en som gillar andra fäger och det blev det nu istället. men denna känns inte heller bra.
men jag antar att den får se ut så här tills jag hittar färger och gör om till nått som kommer kännas som jag.

brun utan sol

idag känner jag att jag är duktig. jag har städat hela vårt stora badrum och hallen. jag ska vara ännu mer duktigare snart när jag sak gå upp och städa mitt rum som jag skulle gjort igår men som jag inte orkade.

igår innan allsång på skansen började igår så sprutade jag och mamma på oss lite brun utan sol. mamma tog på nästan hela kroppen medans jag bara tog på axlarna, bröstet, halsen och ansiktet. resultatet idag blev snyggt. jag fick skapligt bra fäg överallt förutom att jag inte hade fått nån färg alls mitt på halsen och under näsa. min haka kan man tro att jag har doppat i choklad. mammas resultatet blev ännu snyggare. i ansiktet såg det bra ut. hon hade fått färg på åvansidan armen men inte på under armarna. smart sin hon var så lånade hon lite av mig utan att jag visste det. jag hade två lika dana dove flaskor och det var nästan slut i båda. hon tog lite i ena på det ena benet och lite hur den andra på det andra benet. när hon skulle ställa in flaskorna märkte hon att det var två olika nyanser. ena var ljusbrun och den andra lite mörkare brun. så hon är riktigt snygg idag men två olika färger på bena.

mysigt!

mysigt. igår runt sent-på-kvällen tiden skriker mamma till : ulf kom! skynda dig. jag som satt i rummet brevid henne springer och frågar vad det är. kolla säger hon i farten som jag springer. jag hann bara se nått svart som sparng på baksidan gården. mamma sa att det var en grävling. nyfikna som mamma och jag var fortsätter vi att kolla i fönstret. jag såg den efter en stund, en bit in i skogen. mysigt säger jag bara att veta att man har en grävling på baksidan gården.
idag, feg som jag är vågade jag inte gå och hämta posten fast jag vet att de bara är vakna på kvällen.  men vem vet. den kanske också har vänt på dyngnet precis som vi ungdomar brukar göra när vi har sommarlov.

en sak till som är mysigt är väl ändå vädret som vi har nu. not! hatar regna förutom när jag sitter i bilen.
nej nu har allsång börjat hör jag. så jag får väl grypa ner i soffan. det kan jag lova, det är mysigt.

nytt

nu har jag ändrat om lite i min blogg. fast jag är inte klar med den än. jag vill att min visningsbild ska vara större och sen så vill jag inte ha kvar bilderna på blommorna högst upp. problemet är bara att jag vet inte hur man gör bilden större eller hur man byter bort bilderna på blommorna. jag har inte ens en bild som jag kan ha där istället. ja får väl ta och göra en nu.

utmanad!

Utmaning!
REGLER:
- Beskriv först reglerna
- Svara på alla frågor
- Välj ut 3 personer att utmana
- Låt personen som utmanat dig veta att du antagit utmaningen


Fem saker som finns på din "Att Göra-Lista" idag
*  städa mitt rum
*  rensa garderoben
*  ladda ner 2 håkan låtar
*  maybe beställa biljetter
*  sitta framför datorn


Vad gjorde du för 10 år sedan?
då bodde jag i stan och badade och lekte med mina kompisar skulle jag tro

Ställen du bott på?
Bara i filipstad. 2 lägenheter och ett hus + det huset jag bor i nu


Fem saker du skulle göra om du blev biljonär?
*  Skänka pengar till välgörenhet
*  SHOPPA!
*  köpa saker till min familj och släkt
*  resa till mina hus som jag har köpt i olika länder
*  spara?


Jag utmanar (och man måste fullfölja!) : Bedda , Madeleine och Sofie 


måndag

stockholm var underbart precis som alltid. jag hade det mycket trevligt med min morfar, kusin, lillebror, moster och hennes man.

idag har jag varit med Ols. vi bytte bilder med varandra ifrån arvikafestivalen så nu finns det en del på min bilddagbok.
det finns även en del bilder ifrån stockholm också. just nu sitter jag med radion på. väntar på att det ska bli en hel timme med håkan :D ska sluta skriva nu. det börjar. hejs


stockholm i mitt hjärtaimorgon åker lillebror och jag med morfar upp till stokcholm i 5dagar. vi ska till moster och kusin kellypelly.
det ska bli alldeles underbar. äälskar stockholm! kelly har bestämt att jag och lillebror ska sova i hennes nya rum så vi får väl se hur det blir med det. morfar åker hem tidigare än oss. vi ska ta tåget hem till värmland tillsammans med moster linda och kellanpellan. snacka om skoj! men ändå jobbigt. linda är gravid och kan inte skoja så mycket med kelly så calle och jag får ta det jobbet och det kommer nog bli väldigt ansträngande att leka med en 3åring i 5 dagar. tro mig. sisst vi träffade dem kom dom på besök i 3tim och jag var helt slut efter. sov hela vägen till karlstad som vi åkte till efter. så jag får väl se hur slut jag kommer vara när jag kommer hem igen.

det var imorgon det. idag var familjen i kristinehamn. vi shoppade lite och bowlade. alltid lika trevligt.
nu måste jag gå och lägga mig ska upp tidigt i morgon vi åker 12,00 tror jag och jag har inte börjat packa än.

arvikafestivalen 2008

jag finner inga mer ord om arvikafestivalen mer än att den var bäst bäst bäst!
och håkan var absolut underbarast.

onsdag

hej. jag har varit ute hela dagen tills nu. lillebror och jag har varit vid sjön och plaskat föterna i vattnet. härligt var det vill jag lova. nu ska jag nog paka i ordning på lite saker. hinner inte göra det i morgon, vi åker vid 9.

en sak som många kanske inte vet är att jag är halv blond nu. sista veckan i skolan började jag slinga håret blont. jag gjorde det 3 gången den veckan. och igår gjorde jag det igen. jag är faktiskt ganska nöjd med tanke på att det inte är helblondt som jag inte tror att jag skulle passa i. 

allt känns faktiskt riktigt bra nu.
det känns bra med vädret.
det känns bra med hårfärgen.
det känns bra att det är arvikafestivalen i morgon
och det känns bra att jag kommer att få se håkanhellström i morgon

håkanhellström


inte imorgon men dagen efter den då ses vi!
så blev min tröja och jag är nöjd!

tisdag

jag har inte skrivit nått inlägg efter att vi kom hem ifrån morfar. så jag har inte kunnat berätta hur roligt det var. vi hjälpte morfar att rensa en massa saker och fick upp tavlor och så. okej det var lite långtråkigt ibland men man blev ändå glad eftersom man viste att morfar tyckte det var jätte roligt och skönt att bli av men en massa saker. vi möblerade även om lite.  det blev lite shopping också. en jeanskjol, stövlar ( till hösten ) svarta trä örhängen och en vit t-shirt. den vita t-shirten köpte jag för att jag ska göra ett tryck på den och som jag hade tänkt att ha med till arvikafestivalen.

 

idag då. jag skickade men mamma t-shirten imorse så hon kunde lämna in den på tryck. jag har gjort världens upptäkt. jag har hittat en knapp på min digitalkamera som gör att jag kan ta bilder på b.la blommor och kryp som blir bra! så jag var tvungen att gå ut och fota lite. och jag ska vara ärlig, jag har faktiskt inte gjort om bilderna någonting alla. bara satt dit en ram typ. förut blev bilderna alltid suddiga men inte nu mera. perfekt att kunna det till arvika som btw är i övermorgon!
i övermorgon? heter det så? det låter konstigt. ialla fall när man säger det 10 gånger på rad.

ett litet p.s jag är inte bra på textning på bilder.
jag har provat två olika stilar och jag vet att stilen som är på blombilden är ful.
hej!

RSS 2.0